sâmbătă, 24 octombrie 2009

The Lost Fleet









Întrebare: Cum citești 5 cărți în 5 zile?
Răspuns: Te apuci de citit seria The Lost Fleet a lui Jack Campbell, și nu mai reușești să te oprești până nu ai terminat-o. După care regreți că nu te-ai apucat să o citești la sfărșitul lunii mai 2010, pentru a avea toată seria, a șasea carte și ultima din serie fiind programată să apară în luna respectivă.

John Geary este comandantul unei nave din flota Alianței care este nevoit să își sacrifice nava pentru a salva restul flotei, și care reușește să ajungă la o navetă de salvare în timp util, întrând în "somnul de salvare"pentru a rezista până la salvarea lui.
Numai că salvarea nu se întâmplă după maxim câteva sătămâni după cum se aștepta, ci după un secol.

Comandorul John Geary astfel află că acum are rangul de Căpitan, și se află pe nava-amiral a unei noi flote ale Alianței cu misiunea de a ataca sistemul principal al Lumilor Sindicate, inamicul Alianței de un secol într-un război ce pare fără sfârșit, plus că este o legendă (acum vie) - Black Jack Geary, eroul Alianței care a inspirat vreme de un secol toți soldații.

Din păcate atacul eșuează, flota fiind victima unei capcane, iar Geary se trezește noul comandant al flotei după ce inamicul omoară delegația de negociere a predării flotei formată din amiralul și ofițerii comandanți ai flotei.

Din fericire pentru ce a mai rămas din flotă, John Geary este ultimul om care mai are pregătire militară avansată tactică și strategică, și reușeste să scoată majoritatea flotei din acel sistem și pornește spre spațiul Alianței pentru a reuși să o salveze, o misiune aparent imposibilă, care îi va solicita toată experiența, șiretenia și norocul său. Și pe lângă toate aceastea va trebui să se descurce și cu probleme de dragoste în legătură cu două femei și posibilitatea unei rase extraterestre.

Autorul Jack Campbell este de fapt pseudonimul lui John G. Hemry, autor sub numele adevărat a altor două serii stiințifico-fantastice militare și el însuși fost ofițer în Marina americană, care a anunțat și că va scrie în viitor două serii în același univers ca The Lost Fleet și care vor urma ca acțiune după ultima carte din serie (și un prequel la serie va apărea în antologia So It Begins, prequel care va povesti bătălia unde John Geary a devenit legendă).

Sper să fie tradusă seria și în română, având un potențial mare de succes, și poate în viitor ar putea fi și ecranizată ca serial, deși parcă de pe acuma văd jumătate din Internet "țipând" CLONĂ DE BATTLESTAR GALACTICA, cărora le răspund de pe acum: Citiți cărțile și veți vedea cât de mult greșiți!

Niciun comentariu: