joi, 28 ianuarie 2010

Sfidarea

A doua carte din seria Jocurile Foamei ne învață în continuare foamea: foamea în starea ei originală, foamea de libertate și foamea de citire a ultimei cărți din serie(care din păcate nu a fost terminată, se pare că apare anul acesta).

Katniss Everdeen a reușit să scape din arena Jocurilor Foamei, și a revenit în Districtul ei, unde acum are o viață puțin mai bună, având asigurat un trai excelent față de înainte, dar problemele ei nu au trecut.

Președintele Capitoliului este supărat pe Katniss pentru sfidarea ei din arenă, sfidare care deja dă semne de pornire a unor revolte în mai multe districte. Astfel Katniss trebuie să demonstreze că este cu adevărat îndrăgostită de Peeta și ce s-a întâmplat în arenă nu a fost o înșelătorie.

Din nefericire revoltele încep și pentru a o pedepsi Președintele găsește una din cele mai groaznice căi de răzbunare: Katniss se întoarce în arenă pentru următoarea ediție a Jocurilor Foamei, împreună cu alți învingători din trecut, inclusiv Peeta.

Suzanne Collins ar trebui testată pentru magnetism, pentru că deși mă așteptam să termin cartea în două zile, am terminat-o într-o singură zi(cu o pauză mare din cauza serviciului), până seara citisem cam 20% din ea, iar pe la ora 21.00 m-am gândit să mai citesc 2-3 capitole după care să mă culc să dorm mai mult.
Rezultatul a fost că m-am culcat la miezul nopții după ce am terminat cartea.

Niciun comentariu: