luni, 31 octombrie 2011

Sfârșitul de octombrie și cărțile citite în el





























Și așa se termină și octombrie 2011, în care m-am dedicat destul de mult Kindle-ului, cu rezultate bune, în ultimele două săptămâni citind 5 povestiri scurte și un roman.

Dead Dwarves, Dirty Deeds conține 3 povestiri scurte scrise de Derek J. Canyon, într-un univers cyberpunk în care oamenii s-au jucat destul și cu genetica, creând orci, pitici și elfi pentru diferite lucrări, placute sau nu. Tematica colecției este banii și ce fac ființele umane pentru ei în diferite situații.

În Dead Dwarves Don't Dance personajul principal este Noose, care a avut o apariție scurtă în Dead Dwarves, Dirty Deeds. Noose este un pitic mercenar la locul greșit, un club de dans care explodează la propriu în jurul lui, și ca singur supraviețuitor pornește să afle cine a fost în spatele acestui atentat terorist. Urmează o vânătoare reală și cibernetică, cu răsturnări de situație și acțiune stil Michael Bay.

După atât cyberpunk am reușit să mă delectez cu o povestire scurtă scrisă de Peter F. Hamilton - If at First... - (Miracol!!!, știe să scrie și puțin), care tratează un subiect extrem de visat de mulți oameni: transferul de conștiință înapoi în timp, subiect care a mai fost tratat extrem de bine de Ken Grimwood in Replay și de George R.R. Martin în nuvela Unsound Variations.

Iar la sfârșit aflăm cum o mamă a 3 copii și care are grijă de alți 2 copii reușește să salveze Pământul de la invazie în Martian Invaders Meet Mom, scrisă de Rebecca Lickiss și soțul ei, Alan L. Lickiss.

Niciun comentariu: