marți, 31 mai 2011

Taisul Sabiei - Joe Abercrombie















De acum încolo editura Nemira va avea o poreclă de la mine, și anume editura Tortura.

Tăișul Săbiei este prima carte din trilogia Prima Lege, un fantasy superb, care m-a atras de la primul capitol și nu m-a lăsat să ma culc azi noapte decât după ce am terminat-o (pe la ora 1).

Cartea are mai multe personaje, începând cu Logen, un războinic al Nordului veteran, Jezal, un căpitan în armata Uniunii cu potențial de erou, West, un maior în aceeași armată, deja erou dar care încă mai are ceva de spus în destinul acestei lumi, Glokta, fost soldat acum schilod dar inchizitor, și încă altele, toate interesante, fiecare cu părți bune și rele, umani și încântători. Aceste personaje sunt puși în fața unor evenimente majore iminente: război cu oamenii din nord, posibil război cu un regat de peste mare, revenirea unui misterios mag legendar, etc.

Abia aștept să citesc continuările, cu speranța ca măcar această serie să fie editată în limba română cât mai repede de către editura Nemira/Tortura, împreună cu restul seriilor: seria Descoperirilor încă așteptăm ultima carte, la trilogia Farseer au scos de foarte curând a treia carte, tot de curând a apărut și a doua carte din seria Cronicilor lui Thomas Covenant, Necredinciosul, deci s-au mai mișcat lucrurile.

Niciun comentariu: