joi, 9 iunie 2011

Galileo nr 3 - Millenium Books
















Numărul 3 al revistei Galileo continuă să ne delecteze cu povestiri scurte, interviuri, analize și dosare ale scriitorilor SF.

Peter Watts ne arată în Insula un posibil viitor extrem de îndepărtat și bătălia continuă dintre evoluția civilizțiilor și forme de viață neașteptate. Michael Haulică ne încântă cu o povestire cyberpunk superbă despre o societate în care poți închiria corpul altui om pentru o perioadă de timp.

Mircea Opriță analizează istoria ideologiei paleoastronauților, Graham Sleight ne prezintă o scurtă biografie a lui James Triptree Jr., pe numele ei adevărat Alice Sheldon, apoi intrăm în zona Robert Silverberg, începând tot cu o mică biografie de Jon Davis, apoi un interviul cu maestrul însuși realizat de editorul revistei Galileo și titanul din spatele Millenium Books, Horia Nicola Ursu, și citim cu mare plăcere o povestire a lui Silverberg, Pe mare, spre Bizanț...

Spre final citim laudele către fan-fiction ale lui Cory Doctorow, un articol lui lui Silverberg despre cauză și efect, iar la sfârșit Cătălin Badea-Gheracostea ne prezintă proza fantastică a Stefanei Czeller.

Niciun comentariu: