duminică, 21 noiembrie 2010

Revolta - Suzanne Collins


















Seria Jocurilor Foamei se termină spectaculos, autoarea Suzanne Collins continuând să demonstreze capacitatea sa de a impresiona cititorii prin personaje bine clădite și complexe, fără să cadă în capcanele clișeelor acestor tipuri de aventuri, în care happy end-ul tentează foarte mult autorul. Dar viața bate filmul, și în viață happy end-ul este foarte rar.

Katniss a fost salvată de către rebelii din Districtul Treisprezece, împreună cu alți jucători ai Jocurilor Foamei, dar nu și Peeta. Ca să îl salveze ea trebuie să fie mai puternică ca niciodată și să îi ajute pe rebeli în lupta lor împotriva Capitoliului. Dar lupta se va desfășura pe mai multe fronturi: pe câmpul de luptă, pe ecranul televizoarelor prin propaganda fiecărei părți, în mintea lui Katniss datorită medotelor de război psihologic folosite în mod expert de Președintele Snow. Totuși ea va reuși să învingă, dar cu o serie de costuri imense.

Cărțile Jocurile Foamei au avut un succes extraordinar, și în curând (1-2 ani) vom avea parte și de o ecranizare, regizorul se pare că a fost stabilit - deși până la începerea filmărilor se poate schimba de multe ori regizorul, există precedente cu duiumul - iar în rolul lui Katniss există doar zvonuri, deși favorită pare să fie Chloe Moretz (HitGirl din filmul KickAss). Sper doar ca Suzanne Collins să aibă ceva putere de decizie privind scenariul (ea având experiență vastă în televiziune sunt șanse foarte mari).

Niciun comentariu: