marți, 11 mai 2010

Îngerul Păzitor














După două tentative nereușite de a începe această carte zădărnicite de sosirea altor două cărți mult așteptate, a treia oară a fost cu noroc și am reușit să citesc Îngerul Păzitor al lui George Lazăr.

Cartea treatează un subiect aproape omniprezent în literatură și media, dar nu există nici o șansă să apară cineva să susțină că această carte plagiază altă carte (deși dacă va ajunge vreodată să fie ecranizată și va avea succesul filmului Avatar vor apărea unii la sigur).

Ian Bolden este un om bogat, de succes și destul de fericit, în concluzie nu se așteaptă să primească un plic negru care îi anunță moartea sa peste 3 zile. Moarte care este evitată cu ajutorul celor care îi trimiseseră plicul, o agenție secretă specializată în protecția și menținerea în viață a unor oameni selectați (oameni extrem de bogați care își pot permite onorariile exuberante ale agenției).

Astfel Ian se trezește în situația de a prins într-o capcană existențială: ce este mai puternică, dorința de a trăi normal, în voia sorții și a norocului, sau de a trăi cât mai mult?

Un comentariu:

Mitza_003 spunea...

Tre' sa citesc.