miercuri, 5 mai 2010

Seria Odiseea Timpului













Am citit primele 2 cărți din seria Odiseea Timpului (trilogie de fapt), scrisă de Arthur C. Clarke și Stephen Baxter, mai mult în tren, înspre și intorcându-mă de la mare (am fost și eu la mare de 1 mai pentru prima dată).

Cărțile le-am găsit la librăria Anthony Frost din București, și nu regret deloc achiziționarea lor, a treia fiind deja în drum spre mine de la thebookdepository.co.uk.

Prima carte tratează situația unor oameni din diferite epoci de pe Pământ care se trezesc transportați în timp și spațiu pe o planetă formată din bucăți ale Pământului din acele epoci. O bucată din Asia din perioada mongolilor lui Genghis Han, vecină cu regiunea turnului Babel, o regiune din epoca glaciară, o zonă din 1885, inclusiv un fort britanic, echipajul unui elicopter al Națiunilor Unite din anul 2037, echipajul unei navete Soyuz aflată în tranzit între Lună și Pământ, precum și alții, inclusiv Alexandru cel Mare, Ruyard Kipling, etc.

Acești oameni reușesc să se reunească în mai multe tabere, și încearcă să ajungă la turnul Babel, unde speră să rezolve misterul discontinutății în timp care i-a exilat pe planeta redenumită Mir de către ei.

A doua carte continuă acțiunea din anul 2037 cu unul din personajele primei cărți, care a reușit să se întoarcă pe Pământ, numai pentru a afla că în 5 ani planeta va fi lovită de o furtună electromagnetică cauzată de Soare care va extermina omenirea complet, și sunt motive să se creadă că aceste evenimente au fost cauzate de cei care au declanșat discontinuitatea din prima carte. Totuși omenirea nu se dă bătută și începe construirea unui scut spațial protector.

Aștept cu nerăbdare a treia carte (Firstborn) pentru a afla misterele rasei extraterestre care a pus gând rău omenirii și cine va câștiga bătălia între această rasă și omenire.

Niciun comentariu: