luni, 7 decembrie 2009

Dansînd pe Marte și alte povestiri fantasticeO antologie de povestiri românești SF este un prilej de bucurie din mai multe puncte de vedere:
1. pentru că există scriitori români de Science - Fiction
2. pentru că există edituri românești care publică acești scriitori și povestirile lor
3. pentru că poți citi în liniște toată cartea fără a îți face griji de probleme de traducere

Antologia Dansînd pe Marte și alte povestiri fantastice este a doua antologie Atelierkult, prima apărută în 2005. Ea conține texte unor autori din prima antologie, precum și a unor autori noi acestei antologii, toate demonstrând abilitățile și harul povestirii unor români pasionați de genul literar ce nu impune nici o limită, în care orice este posibil.

Acești autori sunt următorii: Mircea Coman, Cătălin Sandu, Liviu Braicu, Roxana Brînceanu , Robert Coller, Ioana Vișan, Aron Biro, Liviu Radu, Mircea Pricăjan, Marian Coman, Cătălin Maxim, Bogdan-Tudor Bucheru, Ana-Veronica Mircea, Andrei Gaceff, Ben Ami, Dumitru Cl. Stătescu, Stefana Cristina Czeller, Florin Pîtea și Mioara Musteață, cărora le mulțumesc din suflet pentru o serie de povestiri care mi-au purtat mintea în multiple universuri, o călătorie care sper să o mai fac în viitor cu ajutorul celei de-a treia antologie Atelierkult.

Un comentariu:

michael spunea...

multumesc pentru semnalare si ma bucur ca ai gasit ceva care sa-ti placa in antologie.
unii dintre autorii prezenti publica destul de frecevent in revista online Nautilus (nautilus.nemira.ro)