miercuri, 9 decembrie 2009

Ucenicul Asasinului




















Fac ce fac și tot reușesc să citesc câte o carte care face parte dintr-o serie mare, o carte care îmi place foarte mult și care din păcate trebuie să mai aștept o perioadă de timp pentru a fi tradusă.

Ucenicul Asasinului este prima carte din seria Farseer, apărută de curând la editura Nemira, și scrisă de Robin Hobb, care este de fapt unul din pseudonimele lui Margaret Astrid Lindholm Odgen, o scriitoare americană de succes de fantasy.

La începutul cărții luăm cunoștință cu Fitz, fiul bastard al unui prinț, care la vârsta de șase ani ajunge la curtea regelui, descoperind încetul cu încetul regulile nescrise ale politicii, regalității, precum și talente neobișnuite pe care le posedă și care îl ajută să supraviețuiască de-a lungul timpului, împreună cu ajutorul unor oameni de nădejde.

Cartea te prinde fără avertizare și la sfârșitul ei arzi de nerăbdare să afli restul poveștii lui Fitz. Eu probabil că nu voi avea destulă răbdare să fie traduse și celelate cărți pentru a afla și voi profita de faptul că restul cărților sunt apărute deja în engleză (din păcate nu toate cărțile la care aștept continuările beneficiază de același avantaj). Sper doar ca cei ce vor aștepta traducerile să nu mă urască prea mult dacă vor afla de "trădarea" mea.

Niciun comentariu: