duminică, 1 martie 2015

Terms of Enlistment - Lines of Departure - Marko Kloos



Seria Frontlines scrisă de Marko Kloos este bazată pe două mari probleme ale omenirii: suprapopularea planetei și posibilitatea de a fi niște insecte față de alte rase extraterestre.

Personajul principal este Andrew Grayson, un tânăr de douăzeci și unu de ani care în anul 2018 se înrolează în forțele armate ale Federației Nord-Americane, fiind unica lui șansă de a scăpa dintr-un "oraș" extrem de înghesuit unde rațiile sunt două mii de calorii din soia pe zi, nici un colț de stradă nu e sigur și cei fără arme, deși ilegale, nu rezistă mult.

Andrew reușește să fie admis în armată, dar este repartizat în Armata Teritorială, rămânând pe Pământ și luptând fie cu alte facțiuni de pe glob, fie cu proprii cetățeni când aceștia se revoltă. Apoi reușește să fie transferat în Marina Stelară, reprofilat ca expert în rețele. Numai că prima lui misiune are o reușită nefastă: prim contact cu o rasă extraterestră. Din păcate contactul este ostil, fără avertisment și devastator pentru nava și  colonia umană implicată.

Rasa Lankie este o necunoscută și un mister din multe puncte de vedere, dar două lucruri sunt certe: sunt mult mai avansați tehnologic și este la rândul ei în proces de colonizare, faptul că există deja alte colonii umane pe planete nefiind important pentru ei.

Federația Nord-Americană luptă cum poate pentru a încerca să oprească acest tăvălug care amenință omenirea, Andrew având și el câteodată un rol cheie, dar misiunile reușite nu se pot chema victorii.

Aștept cu nerăbdare a treia carte din serie, Angles of Attack, care trebuie să apară la sfârșitul lunii aprilie.

Niciun comentariu: