duminică, 8 februarie 2015

The Wrath of the Just - Manel Loureiro



Manel Loureiro închide trilogia Apocalypse Z cu The Wrath of the Just, continuând aventurile alter-ego-ului său pe un Pământ devastat de zombi, împreună cu motanul său, un pilot de elicopter ucranian și iubita sa.

Eroii sunt la început pe o barcă cu velă de dimensiuni medii încercând să traverseze oceanul, dar un uragan le strică planurile, aproape fatal, norocul surăzându-le printr-un petrolier care reușește să îi salveze. Dar comandantul și ofițerii petrolierului sunt fanatici religioși aparținând de o nouă sectă, cu baza într-un oraș american transformat în fortăreață. Iar complicațiile nu se termină aici, pe Pământ existând încă o națiune care a rezistat virusului creator de zombi.

Această ultimă carte se ridică înapoi la nivelul de calitate a primei cărți, cititorii primind și explicații privind virusul, reacțiile personajelor sunt bine gândite, deși mai există clișee binecunoscute, și un sfârșit cu destulă speranță pentru viitor.

Sper ca seria să fie luată în considerare pentru o ecranizare TV, și aștept să citesc următoarele cărți ale acestui autor spaniol.

Niciun comentariu: