duminică, 8 februarie 2015

The Truth about Sharks and Pigeons - Matt Philips



The Truth about Sharks and Pigeons este o carte umoristică scrisă de Matt Philips, autorul fiind evident un fan al stilului renumitului Douglas Adams și al său Ghid al Autostopistului Galactic.

Bill Posters este un britanic normal, și o știe foarte bine. Dar viața lui devine complicată, precum și mult mai interesantă, în momentul când un porumbel cu un ceas legat de un picior începe să îi vorbească. Bill află că este unul din oamenii care au destinul să salveze lumea, o lume care în secret este câmpul de bătălie între două rase de extratereștri: porumbeii și rechinii.

Împreună cu Fern, o fată antrenată de mic copil să îi fie alături în misiunea primită, și cu ajutorul unui mercenar chilean, Bill trebuie să împiedice rechinii să câștige bătălia care le-ar permite cucerirea întregii planete și eradicarea speciei umane.

Cartea dovedește în câteva locuri un umor decent, reușind să suprindă cititorul, dar per total autorul se chinuie să ajungă la același nivel cu Ghidul Autostopistului Galactic, forțând lucrurile mult prea mult.

Niciun comentariu: