joi, 29 mai 2014

Shambling Towards Hiroshima - James Morrow



Am citit cartea Shambling Towards Hiroshima de James Morrow la timpul potrivit, adică la doua zile după ce am văzut Godzilla (sau Godzilla 3D dacă ne luam după cei care se ocupă de promoția filmelor în România - dacă am ochelarii 3D pe ochi, nu mai trebuie să scrieți în titlu că e 3D!!!!!).

James Morrow prezintă un punct de vedere al sfârșitului celui de-al doilea război mondial posibil, în care aflam un plan secret al americanilor de a intimida japonezii într-o capitulare fără multe victime, printr-o demonstrație a ce s-ar întâmpla dacă ar trimite șopârle mutante să distrugă Japonia.

Dar pentru ca demonstrația să aibă efectul maxim, se hotărăște folosirea unui om într-un costum. Intră în scenă un actor din Hollywood a cărui carieră este în filmele de groază, coleg de breaslă cu Bela Lugosi și restul.

Cartea este genul umoristic/satiric, cu o prezentare a Hollywood-ului din anii 1945, a producătorilor, scenariștilor și regizorilor, și merită citită, mai ales de fanii filmelor horror din acea perioadă.

Niciun comentariu: