luni, 12 mai 2014

Sand - Hugh Howey



Hugh Howey ne demonstrează din nou că poate construi lumi care ne emoționează cu fiecare cuvânt citit, și care nu te lasă să te oprești până la final.

Sand are loc tot într-o lume post-apocaliptică, dar diferită de bine cunoscuta serie Wool (tradusă de curând și de Nemira, titlul fiind tradus ca Silozul), aici acțiunea având loc într-un deșert imens care a cuprins marea majoritate a Americii, zona acțiunii fiind aproape de fostul Detroit, îngropat la sute de metri sub nisip.

Personajele principale sunt o familie, formată din o mamă, o fată și trei băieți, destrămată de plecarea tatălui familiei respective, fiecare încercând să se descurce cum poate: fata a devenit scufundător de nisip, urmată de fratele cel mai mare în aceeași profesie, cei doi frați mici lucrând și mergând la școală, dar având același scop, scufundarea în nisip fiind în sângele lor, iar mama familiei a ajuns să fie matroana unui bordel.

Dar viața familiei se schimbă din ce în ce mai repede din momentul când fiul cel mai mare se scufundă cu un prieten și găsesc Detroit-ul cel plin de comori.

Niciun comentariu: