joi, 16 mai 2013

The Shift Omnibus - Hugh HoweyTrilogia The Shift este continuarea seriei Wool a lui Hugh Howey, în care în anii 2400 omenirea se rezumă la câteva mii de oameni în 50 de silozuri subterane, 99% dintre ei ne-știind de existența celorlalte silozuri.

În Wool am aflat povestea a unuia dintre silozuri, Silozul nr. 18, și un pic din istoria Silozului nr. 17. Shift ne povestește aventurile unui om din Silozul 1, cel principal și cel care controlează restul silozurilor, și în paralel ne arată cum s-a ajuns la situația aceasta post-apocaliptică, amenințarea care a determinat câțiva oameni puternici să aplice soluția silozurilor.

Hugh Howey reușește și aici să transpună perfect psihologic chinul unor oameni închiși, prizonieri cu sau fără știința lor, și lupta lor pentru ceea ce cred ca este bine, fie că acest lucru este adevărat sau nu.

În octombrie anul acesta va apărea ultima trologie din serie, Dust, și sunt sigur că o voi lua imediat cum apare, pentru a afla finalul unei serii de cărți superbe.

Niciun comentariu: