sâmbătă, 18 mai 2013

The Human Divison - John Scalzi



Seria Războiul Bătrânilor (Old Man's War) a lui Scalzi continuă cu The Human Divison, dar schimbând personajele, John Perry și familia sa trecând în fundal, aici afșând aventurile unui prieten de-al lui și camarad la începutul celei de-a doua sa viață, Harry Wilson.

Harry este atașat temporar (la început) la o misiune diplomatică a CDF, datorită abilităților sale de tehnician, pe lângă statusul de soldat CDF. Astfel Harry Wilson, împreună cu noul său prieten Hart Schmidt, ambasadoarea Ode Abumwe și căpitanul Coloma a navei Clarke, se vor trezi în situații dificile, începând cu situația în care sunt scuipați în față de una din rasele extraterestre, rezolvând prin mijloace neconformiste (printre care și electrocutarea unui câine) diferite situații diplomatice, dar și descoperind dovezi a unei conspirații majore împotriva reconcilierii între Pământ și CDF.

The Human Divison a apărut anul acesta în format episodic, de pe 14 mai fiind disponibilă în totalitate, plus 2 povestiri bonus, și este scrisă în stilul serialelor de televiziune (Scalzi având deja experiență în acest domeniu). Sunt destul de sigur că va fi cel puțin o continuare, din păcate ecranizarea acestei cărți trebuie să aștepte ecranizarea celorlalte cărți din serie (La prima carte deja știu că se încearcă demararea proiectului, restul depind ca de obicei de succesul primului film).

Niciun comentariu: