sâmbătă, 16 martie 2013

The Tome of Bill Series - Rick Gualtieri






Seria The Tome of Bill, scrisă de Rick Gualtieri și compusă momentan din trei cărți, a patra fiind foarte aproape de lansare, este o serie care combină trei genuri de literatură într-un mod extraordinar: SF-ul, Horror-ul și Comedia. Rick Gualtieri a intrat prin această serie în lista mea de autori cu un umor genial alături de John Scalzi, Douglas Adams(binențeles), Robert Kroese, Tom Andry, Bruce Bethkle, etc.

Bill este un geek din New York cu o viață destul de normală, o slujbă de programator, 2 colegi de apartament colegi în felul de viață "geek", colega de servici de care e înnamorat și care nu știe că el există, etc. Dar în viața lui apare o hibă destul de mare. Bill este atras la o petrecere unde gazdele sunt vampiri. Unde este transformat în vampir alături de alții, apoi toți noii vampiri sunt puși la zid, literal, judecați și "cenușiți"(adică sunt transformați în cenușă - dacă nu v-ați prins ce înseamnă, vizionați filmul Blade). Bill reușește să scape pentru câteva momente, reușita lui impresionând un vampir mai vechi și mai puternic, care decretează că Bill este sub protecția sa și va trăi (măcar 3 luni - protecție limitată, astea sunt regulile, nici în viața după moarte nu scapi).

Astfel Bill își începe noua viață, care nu se transformă în ceva mai bun, dimpotrivă, se complică de ordinul zecilor spre sutelor: tot are nevoie de slujbă, nu prea poate ieși ziua afară, tot timpul trebuie să se păzească de alți vampiri, să își protejeze cumva prietenii(din fericire nu are mulți). Și acesta e doar începutul aventurilor sale, care vor delecta și vor amuza cititorii.

Avertisment: dacă începeți să citiți nu veți putea lăsa carțile jos, asigurați-vă că aveți timp berechet pentru ele.

Niciun comentariu: