sâmbătă, 22 septembrie 2012

... si la sfarsit a mai ramas Cosmarul - Oliviu Craznic




... și la sfârșit a mai rămas Coșmarul este cartea în care Oliviu Crâznic ne aduce aminte de poveștile de groază din evul mediu, fie ele adevărate sau nu, după cum ne atrage atenția la sfârșitul cărții cu o postfață amplă, plină de exemple din cronicile rămase în istorie.

Personajul principal este un cavaler francez mai retras, Arthur de Seragens, care primește o invitație la nunta unei marchize, pe care o cunoscuse doar o dată, și acceptă să meargă la insistența unuia dintre puținii săi prieteni, care merge și el la acea nuntă.


Toți invitații la nuntă sunt personaje ciudate, unele influente și puternice, altele despre care se știu zvonuri rău famate, plus un mire despre care nu se știe mai nimic. Și după ce s-au strâns toți încep crime, morți întorși din morminte, posedări, etc.

Pe scurt un Zece Negri Mititei varianta medievală. NU, nu e adevărat, am glumit. Deoarece dacă Zece Negri Mititei este un simplu murder mistery, ... și la sfârșit a mai rămas Coșmarul este un horror adevărat, în care supranaturalul nu este falsificat prin metode științifice, și este o carte care te ține bine în priză până la final.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Multumesc mult pt aprecieri si pt recenzie - ma simt deosebit de onorat de fiecare data cand vad cititori multumiti, si cu atat mai mult cand cititorii sunt "de profesie" (va urmaresc blogul de ceva vreme, mai exact de cand am citit recenzia dvs. - f reusita si ea, felicitari! - la romanul lui Florin Pitea; si ma gasesc astfel bucuros si placut surprins sa citesc despre ...Si la sfarsit:).
Oliviu Craznic

Maxkool spunea...

Domnule Crâznic,

Vă mulțumesc și eu pentru apreciere și mă simt onorat că îmi urmăriți acest blog care mai mult mă ajută să țin minte ce și câte cărți am mai citit, și vă rog să ne onorați în continuare cu cât mai multe cărți/nuvele/texte.

PS Am rugămintea să nu îmi mai spuneți dumneavoastră, că mă sperii și mă uit să văd dacă e cineva în spatele meu. Sunt doar un simplu cititor avid de SF.

Anonim spunea...

Atunci hai sa il eliminam amandoi pe "dvs." ca sa simplificam lucrurile.
Daca pt tine blogul e, poate, doar o evidenta, pt noi, scriitorii, e o bucurie iar pt cititorii interesati de acest gen de carti este, sunt convins, o utilitate. De fapt, si pt noi este o utilitate, pt ca mass-media "oficiala" ignora scriitorii romani, asa ca sansa ca potentialii cititori sa auda de noi vine tot de la cititori incantati care duc vorba sau ne onoreaza cu recenzii.
Cat despre noutati - nuvela space opera Imperiul minciunilor este gata, fiind in faza de editare finala, sper sa apara in primele luni ale anului viitor (e maricica, o putem considera miniroman). Iar noul roman, Calatorie in umbra (dark fantasy)e cam pe la jumatate. Sper sa il termin anul asta si sa il editez in ianuarie-februarie, ca sa pot iesi cu el pe piata in primavara. Poate mai repede, daca am noroc/timp/stare.
Inca o data, mersi pt tot si tinem legatura.
Oliviu