luni, 10 septembrie 2012

Dirk Gently's Holistic Detective Agency - Douglas Adams



Când auzi Douglas Adams imediat ar trebui să te gândești la Ghidul Autostopistului Galactic, cea mai renumită operă a sa. - asta dacă nu cumva cunoști personal un alt Douglas Adams, caz în care Ghidul Autostopistului Galactic va ajunge în mintea ta cu 2,734 secunde mai târziu decât în primul caz, deoarece acel Douglas Adams care îl cunoști este mult mai anost decât scriitorul britanic.

Dar Douglas Adams - scriitorul britanic, nu cel anost - a avut și alte cărți, pe lângă serii radio, seriale de televiziune, și un joc pe calculator. Printre cărți se numără și seria Dirk Gently, o serie de 2 cărți, din care a doua am primit-o cadou de la o prietenă acum o luna și jumătate. Și am zis să încep cu începutul, și am cumpărat de pe Amazon prima carte din serie în format electronic, teleportându-se cu ajutorul Internetului pe Kindle-ul din posesia mea.

Dirk Gently este un detectiv cu metode ciudate, care caută și legăturile mici și extrem de ne-evidente, dar care pot dezvălui motivele cele mai ascunse și ciudate. Și nici măcar nu este personajul principal din carte, acesta fiind un fost coleg de-al lui de colegiu, Richard MacDuff, care se trezește într-o dimineață cu o problemă mare: este căutat de poliție pentru întrebări, deoarece șeful lui, în același timp și fratele prietenei lui, a fost împușcat, apoi ștrangulat și în final pus în casa sa de la țară și apoi casa aruncată în aer ,totul în noaptea precedentă. Și acesta este doar partea mai normală a lucrurilor.

Stilul ciudat și umoristic din Ghidul Autostopistului Galactic continuă în seria Dirk Gently, și nu ar trebui ratată de fanii lui Douglas Adams - scriitorul britanic, nu celălalt om care deja s-a plictisit să fie întrebat daca el a scris Ghidul Autostopistului Galactic de fiecare dată când se prezintă și s-a mutat în Tibet, unde lumea îl confundă cu Arthur C. Clarke.

Acum să vedem a doua carte din serie, The Long Dark Tea-Time of the Soul.

Niciun comentariu: