miercuri, 2 mai 2012

Into the Black - Evan Currie



SF-ul militar este o parte importantă din biblioteca mea, fie tipărită sau virtuală, și crește încet dar sigur. Ultima carte adaugată la colecție și citită cu plăcere este Intro the Black de Evan Currie, prima carte dintr-o serie care promite multe ore pierdute în noapte pentru a termina carțile din serie.

Omenirea reușește să scape din sistemul solar, cu ajutorul unui mod de transport mai rapid decât lumina, cu o nava Odyssey, prima navă de felul ei, condusă de căpitanul Eric Weston, fost pilot și comandantul unei escadrile de avioane vânător de excepție, și cu un echipaj pestriț, toți crema aviației, marinei și forțelor speciale unei Alianțe care conține jumătate de planetă.

Odyssey își efectuează primul zbor mai rapid decât lumina, aflând și efectele sale negative fizice și psihice, și spre marea mirare a echipajului, descoperă semne de civilizație extraterestră. Din păcate acea civilizație este sub atacul altei rase, și pierde detașat, nemaifiind obișnuiți cu războiul de mii de ani. Din fericire pentru ei Odissey este plină de oameni cu gândire, pregătire și experiență militară.

Niciun comentariu: