duminică, 15 aprilie 2012

Seria Star Force - B.V. Larson







Ultima serie SF stil militar care am descoperit-o este Seria Star Force, în care Pământul se trezește invadat prin surpriză de 742 de nave care înhață oameni de pretutindeni și îi supune la teste. Cei care supraviețiesc acestor teste devin comandanții acestor nave, cu un echipaj de o persoană, ei înșiși, navele având semi-inteligențe artificiale.

Până la această invazie Kyle Riggs era un profesor de programare al calculatoarelor, văduv cu doi copii și fermier part-time. Însă deodată se trezește comandantul unei nave alcătuită din roboți nano, și până să înțeleagă multe din ceea ce se întâmplă deja este în mijlocul unui conflict armat și apărând Pământul de alte nave extraterestre diferite față de cele nano.

Pe de-a lungul celor 4 cărți din serie( a 5-ea este în curs de elaborare) Riggs reușește să se descurce într-o mulțime de situații extraordinare, de la bătălii spațiale, bătălii cu infanterie impotriva unor mechanoizi imenși extrem de periculoși, explorarea altor sisteme planetare, etc.

Amatorii de SF militar nu ar trebui să rateze această serie.

Niciun comentariu: