luni, 11 iulie 2011

Wild Cards - George R.R. Martin
















Seria antologică Wild Cards, a cărui editor este renumitul George R.R. Martin, a pornit ca un joc D&D între mai mulți oameni, printre care și autori SF, și s-a dezvoltat într-un univers aparte extrem de vast, care până în ziua de azi are în componență 22 de volume și va continua să crească.

Premisa seriei este răspândirea unui virus extraterestru în Manhattan în data de 15 septembrie 1946, care are ca efecte modificarea genetică a oamenilor, dar nu a tuturora. O parte din cei care iau contact cu virusul mor, o parte sunt imuni, iar cei mai nenorocoși se împart în două categorii: cei care arată normal dar dezvoltă puteri supranaturale, denumiți ași, și cei care sunt transfigurați în fel și fel de chipuri, sau dezvoltă și ei anumite puteri, dar slabe sau aproape nefolositoare, denumiți jokeri.

Și astfel o serie din ce în ce mai numeroasă de scriitori, printre care se numără Roger Zelazny, Carrie Vaughn, Howard Waldrop, Arthur Byron Cover, Chris Claremont, Melinda Snodgrass, Edward Bryant, și mulți alții, încep să ne prezinte micile și marile povestiri din acest univers extraordinar.

Niciun comentariu: