duminică, 17 iulie 2011

A Dance with Dragons - George R.R. Martin
















A Dance with Dragons, a cincea carte din Seria Cântec de Gheață și Foc, a fost așteptată de un număr imens de oameni timp de 5 ani și jumătate, și acum a venit pentru a ne arăta care păreri și speculații au fost adevărate și care nu.

În carte ne reîntâlnim cu o mare parte din personajele noastre favorite, și nu numai. Aflăm continuarea aventurilor lui Jon Snow, Tyrion Lannister și frații săi, Jaime și Cersei, Bran Stark, Daenerys Targaryen și dragonii ei, Theon Greyjoy, descoperim povești din punctul de vedere al lui Barristan Selmy, Quentyn Martell, etc.

La 1040 de pagini pentru versiunea hardcover, ea este cea mai mare carte din serie de până acum, și va fi interesant de văzut peste 4 ani când se va ajunge la ecranizarea sa cât anume din ea va supraviețui pe micul ecran, deși părerea mea este că după al treilea sezon al serialului HBO va trebui să înceapă să folosească și cartea a 4-a și cea de-a 5-ea în paralel, acțiunea din ele fiind 90% în aceeași perioadă de timp, dar din puncte de vedere ale personajelor diferite.

Și din nou ne punem pe așteptare pentru a afla restul acestei povești imense și extraordinare, cu rugile și speranțele ca următoarele cărți să fie scrise mai repede, și ca Martin să trăiască mai mulți ani decât Aemon Targaryen, pentru a ne putea delecta cât mai mult cu poveștile din Westeros și nu numai.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pei ,sa ne rugam.....da..nu arata prea sanatos mosu'',acu' d-zeu cu mila !