vineri, 4 martie 2011

First Meetings in the EnderVerse - Orson Scott Card




















Unii autori SF creează o serie de cărți extraordinare care încântă pe toți cititorii și cărora le crește apetitul pentru continuări, pentru a afla ce se întâmplă în continuare. Majoritatea autorilor scriu și aceste continuări. Din fericire unii dintre ei scriu și pentru numărul mai mic de cititori care doresc să afle răspunsul la întrebările legate de ce s-a întâmplat înainte de prima carte, așa numitul backstory.

Exemplele cele mai bune pentru această categorie de autori sunt Frank Herbert cu seria Dune (cărțile prequel au fost scrise de Brian Herbert și Kevin J. Anderson, dar au fost scrise după notițele lăsate de Frank Herbert, so they count) și Orson Scott Card cu seria lui Ender.

First Meetings in the EnderVerse conține patru povești scurte, primele două fiind răspunsul la întrebările privind părinții lui Ender, Valentine și Peter Wiggin, și despre cum s-au cunoscut aceste două personaje ai căror copii au schimbat întreg Universul. A treia povestire este destul de redundantă, neaducând nimic nou în povestirea întâlnirii lui Ender cu Bean și întâlnirea cu Mazer Rackham față de relatarea din Jocul lui Ender, iar ultima povestire arată cum a făcut cunoștință Ender cu Jane.

Mai am de citit Ender in Exile, după care voi reveni la Kindle, tocmai am cumpărat 2 cărți de pe Amazon de Patrick Rothfuss (și am și mai ajutat un pic astfel efortul de a se cumpăra drepturile de autor pentru Firefly de Nathan Fillion).

4 comentarii:

Skandalouz spunea...

The name of the wind si continuarea tocmai aparuta? :D

Maxkool spunea...

Da, am aflat că a fost lansată a doua carte de curând de pe site-ul unui webcomic și am avut norocul să fie ambele în format kindle. Probabil săptămâna viitoare mă apuc de ele

Bear spunea...

o sa-ti placa sigur.

Maxkool spunea...

Îmi place deja, sunt pe la capitolul 14 din prima carte