duminică, 27 februarie 2011

Fiddleback Trilogy - Michael Stackpole















Trilogia Fiddleback, compusă din cărțile A Gathering Evil, Evil Ascending și Evil Triumphant, este prima lectură completă pe ultimul gadget, un e-book reader Kindle Wi-Fi (yes, I have crossed to the Dark Side :D ).

Un om se trezește într-un sac pentru cadavre, paralizat, și află că este considerat mort și transportat spre a deveni donator de organe ne-voluntar. Din fericire reușește să scape datorită unor abilități extraordinare de luptă, cu toate că nu iși aduce aminte cine și unde este. În scurt timp află că locația este Phoenix, Arizona, și că numele său este Tycho Caine, dar pentru a afla cine este cu adevărat Tycho Caine el va trebui să ajute un om misterios care își spune Coyote să descopere un trădător din organizația acestuia.

Deși prima carte începe cu promisiunea de a fi o carte bună de acțiune stil polițist/detectiv, descoperim destul de repede cu stupoare că Stackpole a luat acest stil și îl îmbină cu succes cu elemente de supranatural credibil. Ființe din alte dimensiuni, înclusiv Lorzi ai Întunericului ce plănuiesc cucerirea Pământului, extratereștri, mega-corporații elitiste ce calcă oameni în picioare în bătăliile dintre ele, toate se regăsesc în acest univers sculptat cu migală și ardoare de Stackpole, demonstrând din nou talentul său extraordinar de povestitor.

Niciun comentariu: