duminică, 10 octombrie 2010

Blestemul Nobilului Foul - Stephen Donaldson



















Blestemul Nobilului Foul este prima carte din seria Cronicile lui Thomas Covenant, Necredinciosul, o serie care a pornit ca o trilogie, dar care a crescut în timp, ultima carte fiind prognozată să apară în anul 2013.

Thomas Covenant este un om care avea o viață bună, un scriitor cu o carte de suuces, o soție iubitoare și un fiu mic, care pierde totul datorită unei boli nenorocitoare: lepra. Acum singur, evitat de toată lumea, încearcă să reziste izolării forțate de către comunitate, dar după un accident de mașină se trezește pe o altă lume.

Acolo este însărcinat de o ființă cu puteri magice impresionante că trebuie să ducă un mesaj Consiliului Nobililor al acestui Tărâm, anunțăndu-le vitoarea înfrângere și neputința lor de a o opri.

Covenant este prins în acest vis, deși pare foarte real, și începe o călătorie lungă și plină de primejdii, încercând să înțeleagă și să scape, dar în același timp încercând să și împiedice distrugerea acestui Tărâm.

Donaldson are un stil frumos de a povesti, care atrage și încântă, și aștept cu plăcere restul cărților din serie să apară pentru a afla restul poveștii lui Thomas Covenant, Necredinciosul.

Niciun comentariu: