duminică, 10 octombrie 2010

Adâncurile Cerului - Vernor Vinge


















Adâncurile Cerului este a doua carte din seria Zonele Gândirii a lui Vernor Vinge, prima fiind Foc în Adânc, apărută tot în editura Nemira. Ne întâlnim din nou aici cu intrigă, prizonieri care plănuiesc căi de scăpare și ființe extraterestre.

O flotă Qeng-Ho a pornit spre un sistem solar extraordinar, cu o stea fluctuantă, care are o trăsătură și mai extraordinară: planeta sa adăpostește viață pe suprafața ei, o rasă arahnidă inteligentă. Din nefericire o altă expediție se îndreaptă spre aceeași țintă, dintr-un sistem solar condus dictatorial. După o bătălie între cele 2 flote, emergenții preiau controlul aspra restulor ambelor flote, dar nu există destule resurse pentru a repara destule nave ca să se întoarcă. Astfel trebuie să supraviețuiască până când păianjenii reușesc să ajungă la un stadiu tehnologic capabil să le fie de folos.

O lectură captivantă, cu destule surprize pentru a păcăli mulți cititori care cred ca pot ghici detaliile finale, care nu ar trebui să lipsească din biblioteca SF-istului român.

Niciun comentariu: