miercuri, 15 aprilie 2009

Cainii din Bucuresti

Oare cine a spus prima data expresia "viata de caine" in sens negativ? Pentru ca mie mi-ar place la nebunie sa fiu caine, mai ales caine vagabond. Ma uit la ei si vad niste fiinte destul de linistite, care stiu ce este important in viata - somnul si mancarea - si nu au grijile mondene ale oamenilor legate de bani, serviciu, cariera, obligatii familiale, casa si masina, prietena sau nevasta, etc.

Nu zic ca nu au si ei grijile lor, ca de exemplu hingherii, soferii idioti, oamenii care intra in panica cand vad un caine si se apuca sa dea in ei preventiv ca sa nu ii muste, chit ca acel caine nici macar sa il miroasa nu vrea, alti caini mai agresivi si haitele lor, si altele.

Dar totusi exista caini care s-au invatat destul de repede cu mersul lucrurilor in Bucuresti, caini inteligenti care se descurca foarte bine in acesta nebunie, caini care stiu sa mearga cu metroul sau RATB-ul si coboara la statii linistiti cu restul calatorilor, caini care merg prin trafic si au invatat o parte din regulile de circulatie.

De exemplu astazi de dimineata veneam la servici si la o trecere de pietoni din fata mea un caine trecea linistit, a asteptat putin ca sa treaca o masina, dupa care a continuat fara sa il deranjeze masina care venea, masina care i-a dat prioritate si l-a lasat sa traverseze, un lucru care cere respect pentru soferul respectiv, si eu as fi facut acelasi lucru, si de altfel lucru care chiar il fac tot timpul, cand vad un caine ca traverseaza incetinesc si il las sa treaca, de ce sa il sperii si sa fuga saracul de frica in fata altei masini?

Alti caini din Bucuresti am auzit chiar ca sunt atat de amuzati de alarmele de la masini incat sar pe ele sa le porneasca, sau poate ca au ceva cu masina/soferul masinii respective si au aflat ca au sanse sa ii consume bateria in felul acesta, tot ce se poate.

Daca exista fenomenul de reincarnare, una din vietile urmatoare as dori sa o petrec ca un caine vagabond in Bucuresti, sa stau tolanit la soare intr-o zi frumoasa de primavara, sa ma uit la oamenii plini de griji care alearga innebuniti si sa gandesc "Uita-te si la astia ce prosti sunt"

Un comentariu:

Skandalouz spunea...

Hm...si un batran cu Alzheimer are aceeasi viata de caine. Se gandeste doar sa manance,sa bea si sa doarma.

Eu nu as vrea sa ma reincarnez intr-un caine.