marți, 24 noiembrie 2015

Gaudeamus 2015 - Prada și impresii
Anul acesta am semnat condica de prezență la Târgul Internațional Gaudeamus în trei dintre cele cinci zile de activitate ale sale (18, 19 și 21 noiembrie).

Miercuri și joi am ajuns la ora 17.00, cu surpriza de a găsi destui vizitatori, dar știind faptul că în zilele de weekend va fi aglomerația. Iar Universul a fost de acord cu mine de data aceasta, sâmbătă lovindu-mă de o mare de oameni imediat cum am intrat în pavilionul central ROMEXPO. Având avantajul experienței navigării prin mulțimi am pornit spre stand-ul Crux Publishing, unde urmau să înceapă lansările de carte, începând cu Metamorfoze, o antologie cu vârcolaci ( ființele mele preferate din fantasy), lansări la care am asistat împreună cu un public format din autori, editori, fani și vizitatori, dar mai ales împreună cu colegii mei din Secția 14.După lansările de la Crux am încercat să ajung și la lansarea romanului Haiganu - Fluviul Șoaptelor, scris de Marian Coman. Din păcate nu am ajuns decât la sesiunea de autografe, unde am tras câteva poze și mi-am promis să comand cartea, autograful urmând să îl obțin la Final Frontier 2016.


Următoarea achiziție a fost Antologia Dincolo de Orizont, volumul 1, editată de Michael Haulică la Millenium Books, pe care abia aștept să o devorez.

Apoi am dat o fugă și la Nemira, unde am descoperit că nu mai țin minte cărțile cumpărate de la ei anterior ca să nu iau dubluri, așa că am luat doar Almanah-urile Anticipația 2014 și 2016, fiind sigur că îl am pe cel din 2015 (binențeles că acasă am descoperit că m-a înșelat memoria), și urmând să îmi fac acasă o listă exactă cu ce mai am de cumpărat la Final Frontier 2016 (ce bine ar fi dacă aș termina ce am necitit până atuncea).

Impresia generală despre Gaudeamus 2015: Românii încă citesc!!! Și nu mă refer doar la SF, care este o parte mică dar nu nesemnificativă a literaturii românești.

Niciun comentariu: