vineri, 5 decembrie 2014

World War Z - Max Brooks



Dacă întrebi zece oameni pe stradă despre World War Z, există o șansă mică să găsești unul dintre ei care știe că există și cartea, nu numai filmul ăla cu Brad Pitt. Sper doar ca filmul să fi ajutat destul de mult la vânzarea cărții, legătura dintre ele fiind titlul și un capitol din carte care se regăsește și în film.

Max Brooks (fiul lui Mel Brooks) ne prezintă o situație extrem de credibilă din punctul de vedere al reacției oamenilor și a țărilor la un război global împotriva unui inamic necruțător, zombii (aceasta fiind partea mai puțin credibilă - dar nu imposibilă).

Cartea este o serie de interviuri a diferiți supraviețuitori ai războiului, fiecare povestind prin ce a trecut și ce a văzut în cadrul acestui conflict armat complet diferit de oricare altul din istoria omenirii: soldați, doctori, profitori de război, părinți și copii, descriu ororile, metodele de supraviețuire și combatere din perioada respectivă.

World War Z este o carte extrem de bine documentată, cu personaje vii, credibile, neexagerate, o carte care nu trebuie ratată de fanii SF, și nu numai.

Niciun comentariu: