duminică, 26 octombrie 2014

The Twins - Gary Alan Wassner






The Twins este prima carte din seria GemQuest scrisă de Gary Alan Wassner, un fantasy care m-am chinuit să îl termin - de obicei dacă mă apuc de o carte o termin.

Într-o lume plină de magie o profeție se apropie de împlinire, profeție care spune că moștenitorul unui rege va fi calea de înfrângere a Răului, care amenință cu distrugerea întregii lumi. Copacii Lala, care sunt gardienii magiei și al pământului, sunt pe moarte, armate de orci, goblini, uriași, troli și alte ființe se strâng pentru atac, iar vânătoarea băiatului din profeție este neîncetată. Băiatul este trimis prin magie în orașul Pardatha, unde sunt chemați cei trei care urmează să îl pregătească pentru destinul său de a găsi Primul Copac, dar până să fie trezit din somnul magic este răpit din oraș.

Problema la The Twins este că în această carte totul este predestinat, nu ai nici un moment în care nu știi ce se va întâmpla cu un personaj, personaje care sunt fie bunătatea întruchipată, altruiste și neînfricate, fie rele până în măduva oaselor, iar descrierea acestor personaje este prea dezvoltată, autorul ne-lasând cititorul să își facă o idee proprie asupra personajelor.

Niciun comentariu: