joi, 5 iunie 2014

To Honor You Call Us - H. Paul Honsinger



To Honor You Call Us este prima carte din seria Man of War a lui H. Paul Honsinger, serie din genul military space opera, scrisă bine, cu acțiune antrenantă, umor și cu disciplina Marinei Americane la loc de cinste.

Omenirea a reușit în viitor să se extindă, să cunoască și alte rase extraterestre, dar din păcate una din acele rase este rasa Krag, care a evoluat din șobolani, care împreună cu alte exemplare a faunei și florei de pe Pământ, au fost culese de o rasă misterioasă și plantate pe altă planetă, unde șobolanii au evoluat, nu maimuțele. Problema este că după un prim contact pașnic, și ceva timp de relații bune, rasa Krag a decretat că omenirea este cea secundară lor și că trebuie exterminată.

Astfel lucrurile au degenerat într-un atac biologic mișelesc din partea Krag și într-un război de durată, de minim 30 de ani.

Max Robichaux este un locotenet care primește comanda unei nave spațiale clasa distrugător cu o misiune importantă: derularea unor acțiuni de întrerupere a aprovizionărilor Krag din zone neutre. Dar Max mai are o misiune grea, să reușească să transforme echipajul navei, demoralizat și prost antrenat datorită fostului căpitan, într-un echipaj de navă de luptă.

Niciun comentariu: