joi, 22 august 2013

Good Omens - Neil Gaiman & Terry PratchettPrima carte a lui Neil Gaiman a apărut în 1990, scrisă în colaborare cu deja cunoscutul Terry Pratchett, denumită Good Omens, anunțând lumii literare sosirea pe tărămul literar a altui "monstru sacru".

În Good Omens acțiunea se petrece tot în anii 90, dar cu o mică hibă: Iadul a decis pornirea Apocalipsei, trimițând Antihristul în forma de nou născut să înlocuiască un copil normal și să fie crescut și pregătit pentru marele eveniment. Dar schimbarea se face greșit și copilul satanic ajunge la o familie normală britanică în loc de una americană. După unsprezece ani demonul și îngerul care supravegheau presupusul Antihrist își dau seama că ceva este complet în neregulă, și pornesc la căutarea lui, sperând amândoi în oprirea sfârșitului lumii. În această căutare este în paralel și o vrăjitoare, care dispune de ajutorul stră-stră-stră-străbunicei ei, și ea vrăjitoare, singurul profet cu adevărat din istorie, care a scris o carte cu preziceri 100% adevărate (deși extrem de criptice în unele cazuri).

Umorul britanic care îl ador este pe deplin activ în Good Omens (nici nu avea cum altfel, amândoi scriitorii fiind britanici), și va încânta orice cititor al acestei cărți superbe.

Niciun comentariu: