duminică, 6 ianuarie 2013

The Woodcutter - Kate DanleyKate Danley ne prezintă în prima sa carte personajele din poveștile de basm în forma lor bine cunoscută, dar schimbând un pic firul acțiunii, arătând legăturile ascunse dintre ele și introducând un personaj nou, esențial pentru supraviețuirea tărâmului de basm și a oamenilor normali din apropierea lui.

Tăietorul de Lemne este păstrătorul și paznicul Pădurii, un loc sacru și plin de magie, și în același timp cel care trebuie să vegheze pentru a menține pacea între ținuturile oamenilor și cel al ființelor magice. Așa că în momentul când o găsește pe Cenușăreasa moartă în Pădure, el începe să investigheze, descoperind mai multe morți și un complot teribil pentru a prelua puterea din cele 12 Regate, fapt cu consecințe devastatoare pentru omenire.

Pentru ei care au iubit și încă mai iubesc poveștile din copilărie această carte nu va dezamăgi, și sper să fie și ecranizată în viitorul apropiat, fiind mult mai bună decât multe producții cineaste din ultima vreme din genul său.

Niciun comentariu: