marți, 11 decembrie 2012

Armata Moliilor - Liviu RaduLiviu Radu este un maestru al fantasy-ului român, iar Armata Moliilor este ultima dovadă a acestui fapt. În orașul Terimeea din mijlocul unui deșert imens trăiește personajul principal al cărții, curierul independent Taravik, care câteodată îndeplinește și funcția temporară de caftangiu contractual, iar partenerul său de curierat este pegasul său, Kostik, care vorbește aproape tot timpul.

Viața lui Taravik este una normală din punctul lui de vedere, până în momentul când femeia lui îl ia la rost că nu îi ia nici un cadou și îl dă afară din hanul unde stau. Iar Taravik hotărăște să îi găsească măcar o bijuterie, astfel declansând anumite evenimente cu efecte imense și aproape catastrofale pentru orașul Terimeea și a lumii.

Mă bucură faptul că editura Nemira a re-început să publice din nou scriitori români (au mai publicat de curând Floarea de Loldilal de Ana-Veronica Mircea și cel mai nou cartea A Doua Venire de Marian Truță) și sper să continue această inițiativă.

Niciun comentariu: