luni, 23 iulie 2012

In Singele Tatalui; Amendamentul Dawson - Ciprian Mitoceanu



După ce am terminat În Sîngele Tatălui am văzut că aveam în bibliotecă la secțiunea de citit și Amendamentul Dawson, și mi-am zis că iar am reușit să citesc a doua carte dintr-o serie înaintea primei. Din fericire din punctul de vedere cronologic al seriei Amendamentul Dawson este a doua carte.

În Sîngele Tatălui descrie o foarte posibilă societate americană din viitorul apropiat în care datorită unei apărări a unui avocat inteligent privind clientul său, un criminal în serie, oamenii suspectați potențiali de a fi criminali se trezesc arestați, analizați și judecați fără dreptur, în același timp un criminal psihopat dar funcțional în societate scăpând basma curată, reușind să nu dea suspiciuni mari.

În Amendamentul Dawson aceeași societate a evoluat, și nu înspre bine din anumite puncte de vedere. Societatea este acum împărțită pe categorii, de la E și F, în care nu ai nici un drept și muncești ca un sclav, până la categoriile Ax+, crema societății și persoanele care pot face tot ce vor fără consecințe. În această societate un om din categoria C este luat din casă și dus într-o clinică unde i se explică faptul că inima sa este o grefă perfectă pentru un cetățean A4+, care  a avut un accident și are nevoie de transplant. Este o mare onoare, dar cetățeanul devine egoist și fuge, reușind să scape, atfel pornind o vânătoare de om, în care omul vânat nu trebuie să fie rănit.

Niciun comentariu: