luni, 7 noiembrie 2011

Deep Black Beyond - Annie Bellet, The Scioneer - Peter BouvierÎn Deep Black Beyond autoarea ne delectează cu 4 povestiri scurte și o nuvelă, tematica fiind spațiul cosmic, fie cu aventuri ale unor oameni care călătoresc în spațiu în mod obișnuit, fie oameni care reușesc să își realizeze visul de a pleca în spațiu.

The Scioneer ne prezintă o Londră în anul 2040 în semi-paragină, cu o criză mare de energie electrică, care a renegat foarte mult tehnologia, mergând pe natură și biologie, și nu în ultimul rând cu o piață de droguri legale și ilegale, droguri noi care permit pentru timp scurt spre mediu acapararea de abilități animale, prin grefarea temporară pe ADN de ADN animal.

Lek Gorski este un chimist geniu, cel din spatele realizării acestor noi droguri, dar care fără să vrea sau să își dea seama la început, lucrează pentru o rețea mafiotă puternică. În momentul când apare o șansă de scăpare din situația sa, Lek profită și își încearcă norocul să fugă de clanul mafiot și de Londra nebună din 2040.

Niciun comentariu: