marți, 10 noiembrie 2009

RAMMSTEIN Lisabona 2009


Mă număr printre norocoşii oameni care au asistat la primul concert din noul turneu Rammstein, concert ce a avut loc la Stadionul Pavilion Atlantico din Lisabona duminică 8 noiembrie.

Biletele le-am luat împreună cu un prieten cu două luni înainte de concert, am zburat cu Blue Air-ul (singurul zbor direct din Bucureşti la Lisabona), şi nu am fost singurii români cu acelaşi scop: 20% din pasagerii zborului de vineri au împărtăşit pasiunea pentru Rammstein şi prezenţa la concert.

Concertul a început la ora stabilită cu trupa de deschidere, care nu a prea interesat pe mulţi, sunau binişor dar toată lumea îşi dorea să plece cât mai repede de pe scenă să poată începe adevăratul concert. După jumătate de oră au plecat băieţii, scena a fost eliberată şi aşteptarea ne-a făcut să turbăm, din cauze necunoscute de abia după o pauză între trupe de 45 de minute au intrat pe scenă Rammstein, primul cântec fiind şi prima piesă de pe noul album, şi anume Rammlied, dar piesele vechi îndrăgite de fani au fost prezente şi ele în forţă, începând cu Du Hast, Feuer Frei, Ich Will, Sonne, Keine Lust, Benzin şi piesa de final a concertului, Engel.

Spectacolul de flăcări omniprezent al trupei a fost superb ca de obicei, binenţeles Till Lindemann a "dat foc" la un cascador în timpul piesei Benzin şi l-a "topit" pe Flake în piesa Ich tu dir weh, au fost şi artificii, lasere verzi, şi o plimbare pe deasupra mulţimii a lui Flake cu barca pneumatică.

PS Poze şi cateva filmuleţe le voi posta pe seară, am aterizat dimineaţa în Bucureşti la ora 07, am trecut pe acasă să mă schimb şi hopa la servici imediat (adio concediu 2009, I miss thee).

Per total un concert de nota 10, cu o organizare foarte bună, locaţie la fel de bună şi un feeling de neuitat. Sunt mândru că am reuşit să fiu prezent la acest eveniment şi sper să mai prind cât mai multe concerte de acest nivel (şi nu numai concerte Rammstein).

LIEBE IS FUR ALLE DA!!! (Auch fur mich)


Edit:
Poze

Video:








4 comentarii:

Silviu Gheorghe spunea...

Super tare! Bravo man ;) Asta da atitudine de fan! Multumim pentru review!

cosmin spunea...

marfa........

Anonim spunea...

Salutare! Am fost si eu in 2009 la primul concert, bestial, apropo, am reusit sa ma bucur de el chiar daca eram insarcinata in 6 luni si chiar daca stateam pe scaun. Mi-am luat revansa in 2012 la concertul lor din Paris Bercy pe 7 martie. A fost colosal!! Am stat in randul 3, in picioare, am reusit sa vad, sa miros sa simt totul asa cum imi place. Cu inghesuiala cam greu, era infernal, de-abia mai puteam sa respir, insa a meritat! Sunt adevarati!

Maxkool spunea...

Felicitari ca ai reusit sa ii vezi si la Paris anul acesta, te invidiez.
PS Ai luat copilul si anul asta la concert, avand in vedere ca este deja obisnuit cu muzica lor?