joi, 14 mai 2009

The Android's Dream


John Scalzi este un geniu. Acest om are un talent imens care nu este deloc irosit, asternand pe hartie idei si povesti extraordinare, extrem de bine inchegate, cu o intriga care te tine lipit de carte si un umor superb.
The Android's Dream este o carte de prima mana, incepand de la titlul sau, un omagiu adus lui Philip K Dick (referitor la nuvela Do Androids Dream of Electric Sheep? - nuvela care sta la baza Blade Runner), in care un om a carui meserie este de a comunica vesti proaste extraterestrilor de pe Pamant, ajunge sa fie ultima speranta a omenirii. Tot ce trebuie sa faca este sa gaseasca o oaie.

In carte avem aproape tot ce trebuie pentru toata lumea: intriga politica, istoric militar, religie, nave spatiale, lupte si animale modificate genetic. Umorul, ironia si sarcasmul sunt la ele acasa, si nu pot trece mai mult de 5 minute fara sa razi macar un pic.

Ieri mi-au ajuns si restul de carti din ultima comanda de pe amazon, inclusiv Zoe's Tale si Agent to the Stars tot de Scalzi, care vor fi devorate ASAP, si cel mai probabil cu Rush- Tom Sawyer pe repeat, melodia asta nu pot sa ma opresc sa o ascult, e superba.

Niciun comentariu: