sâmbătă, 14 ianuarie 2017

Vraciul de pe norul interior - Lucian Dragoș Bodgan
Lucian Dragoș Bogdan este un autor extrem de talentat, cu publicări în mai multe specii literare: Science Fiction, Polițist, Dragoste (și sunt sigur că ne va mai surprinde cu altele).

În ultimii ani a publicat mai multe cărți, dintre care am cumpărat majoritatea, dar spre rușinea mea Vraciul de pe norul interior este prima sa carte citită, până acum bucurându-mă doar de câteva povestiri apărute în antologii și reviste.

Lucian începe această carte calm, cu o lume aproape feerică, în care îngrijitorii Lumii sunt urklinele, ființe asemănătoare la caracter cu zânele din basme. Primele trei capitole îți promit o aventură fascinantă într-o lume fantastică. Apoi Lucian te lovește în moalele capului de la spate cu o bâtă imensă ce reprezintă un univers science fiction extrem de bine conturat și explicat, o lovitură de maestru care nu iți va provoca durere, ci dimpotrivă, te va face să nu mai dai drumul cărții din mână.

Romanul acesta trebuie citit de orice fan SF din România și nu numai, ajuns pe bună dreptate finalist la ediția 2015 a ROMCON.

Niciun comentariu: