miercuri, 14 iulie 2010

Perioada Millenium din vara 2010




















Am intrat în perioada Millenium din vara acestui an, și primele două cărți din perioadă sunt antologia Cyberpunk, în original titlul fiind Mirrorshades, editată de Bruce Sterling, antologie care ar trebui citită de toți amatorii de cyberpunk, fie înfocați sau nu. Aveți aici povestiri scrise de oameni ai acestu gen literar, începând cu prima publicare profesionistă a părintelui cyberpunk-ului, William Gibson , continuând cu Tom Maddox, Pat Cadigan, Rudy Rucker, Marc Laidlaw, James Patrick Kelly, Greg Bear, Lewis Shiner, John Shirley, Paul Di Fillipo și conform expresiei "the last but not the least", Bruce Sterling.

Am început să citesc cartea în București dar am avut ocazia să o termin pe plaja din Vama Veche, unde mi s-a părut mai potrivit de citit o astefl de carte, plaja adăugând o nouă dimensiune, un element în concordanță cu stilul cyberpunk.

A doua carte este scrisă de Norman Spinrad, și deși nu este un SF clasic, este o carte superbă, antrenantă pe care nu poți să o lași din mână până la sfârșit.
Imagini la ora Unsprezece este un eco-thriller, după ce scrie pe coperta sa, deși eu as clasifica-o la genul de roman de suspans, în care o televiziune locală din Los Angeles este atacată și ocupată de zece eco-teroriști bine pregătiți cu un plan bine gândit. Din păcate pentru ei planul este gândit bine doar până la un anumit punct, neluând în seamă elementul de gândire al mass-media, lume în care nu au experiență. Astfel ostaticii trebuie să îi ajute pe teroriști pentru a putea scăpa toți cu viață.
Dar oare vor reuși ei? Răspunsul la știrile de la ora unsprezece.

Niciun comentariu: