luni, 24 aprilie 2017

Cainii diavolului - Catalina Fometici


Vârcolacii se întorc, iar Cătălina Fometici îi servește pe o tavă de argint în Câinii diavolului, unde descoperim trei povești din Franța secolului 18 în care superstițiile devin realitate. Prima poveste este cea mai închegată, cu personaje convingătoare, celalate două fiind continuările ei după câțiva ani, cu o tentă mai hollywood-iană.

sâmbătă, 22 aprilie 2017

Femei Periculoase - George R.R Martin, Gardner Dozois



Primul volum al unei antologii cu un titlu pleonastic, Femei periculoase conține douăsprezece povestiri scurte, nu toate SF&F, din care excelează textele scrise de Melinda M. Snodgrass, Jim Butcher, Joe R. Lansdale, Lawrence Block și Brandon Sanderson.

luni, 17 aprilie 2017

Tenebre. Cazul Laura - Daniel Timariu



Daniel Timariu ne dezvăluie în Tenebre, Cazul Laura, fața nevăzută a Timișoarei - o lume a fantasticului ce se întrepătrunde cu viața normală a orașului, în care Alex Anghel, un detectiv particular, primește un caz legat de dispariția a două persoane. Însă cea care îi încredințează cazul este moartă-vie, sfetnicul lui este un satir înțelept, iar cazul va implica vrăjitoare, demoni, vârcolaci și multe alte ființe supranaturale.


Aștept cu nerăbdare continuarea aventurilor detectivului Tenebrelor (cu dorința de a fi mai explicită din punct de vedere timp scurs între capitole - capitolul 20 are o discrepanță -) și a prietenilor săi.

duminică, 16 aprilie 2017

Inima Dragonului - Mircea Tara



Inima Dragonului este un roman fantasy complex, cu un univers bine gândit și descris în detaliu, cu personaje de care te poți atașa emoțional foarte ușor, scene de luptă ample, intrigi și planuri ale unor ființe bătrâne și cu o răbdare imensă. Mircea Țară a creat o lume care te prinde încetul cu încetul și te lasă la final cu destule întrebări, precum și cu speranța că vei afla răspunsurile în următoarea carte.

luni, 10 aprilie 2017

Cine doarme si viseaza - Cezarina Anghilac



Cine doarme și visează conține șase povestiri scrise de Cezarina Nicolae/Cezarina Anghilac, toate plimbându-ne în lumea fantasticului: începând cu trei călători ce înnoptează într-o pădure, arătând dragostea unei surori precum și a unei mame adoptive, descriind o lume stranie plină de animale monstruoase, drama unui cerșetor, iar ultimul text te infioară și te îmbie la o noapte fără de somn.

duminică, 9 aprilie 2017

Metro 2035 - Dmitry Glukhosvky



Universul Metro creat de Dmitry Glukhovsky m-a prin în mrejele sale acum 7 ani, iar Metro 2035 ne aduce capitolul final al poveștii lui Artyom și lupta sa de supraviețuire, dar nu numai, în metroul-buncăr imens al Moscovei.

Au trecut douăzeci și trei de ani de când rachetele nucleare au detonat deasupra capitalei Rusiei, iar aproximativ patruzeci de mii de oameni trăiesc în subteran, cresc ciuperci, porci, își aduc aminte de vremurile dinainte de război, dar în același timp luptând unii cu alții.


Artyom crede cu înverșunare că mai există și alți supraviețuitori, iar sosirea unui bătrân la stația Expoziției cu un zvon despre altcineva care a auzit o transmisie radio externă îi dă imboldul necesar pentru a pleca în căutarea adevărului.

sâmbătă, 1 aprilie 2017

Haiganu Fluviul Soaptelor - Marian Coman


Marian Coman ne dezvăluie în Haiganu. Fluviul Șoaptelor o lume pornită din basmul lui Harap Alb, o lume mai crudă și mai violentă, în care Haiganu, cel pe care de mici copii l-am cunoscut ca Ochilă, cutreieră ținuturile unde a fost izgonit în speranța de a găsi o oază de liniște. Dar singura sa speranță este un copil fugar, vânat de un vrăjitor.